Jak odpowiednio parzyć lapacho?

Herbata lapacho cieszy się w Polsce coraz większym zainteresowaniem, ale tak naprawdę mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak prawidłowo ją parzyć. Niniejszy artykuł to doskonała propozycja właśnie dla tych osób, które chcą dowiedzieć się jak przygotować niesamowitą herbatę Inków, aby wydobyć z niej to co najcenniejsze.

Jak parzyć?

Przygotowanie zdrowotnego naparu na szczęście na należy do bardzo skomplikowanych czynności, ale pamiętać należy o tym, że istnieje kilka różnych metod parzenia lapacho. Tradycyjna metoda polega na gotowaniu napoju pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Według zaleceń mikstura powinna być przygotowana w proporcjach 1-2 łyżeczki tajemniczego suszu na jedną szklankę wody. Po tak długim parzeniu, napar staje się bardzo mocny i niesamowicie intensywny. Druga metoda polega z kolei na zagotowaniu 4 łyżeczek suszu w jednym litrze wody. Taki napój należy gotować przez ok. 5 minut. Zaleca cię także, aby sporządzony napar pić jak jest ciepły, ponieważ właśnie wtedy przynosi najwięcej korzyści.

Z czym można łączyć herbatę Inków?

Lapacho można łączyć z wieloma innymi ziołami. W dzisiejszych czasach zdecydowanie największym zainteresowaniem cieszy się czystek, który także jest w stanie dać niesamowite efekty. Dzięki takiemu połączeniu, można jednocześnie dostarczyć naszemu organizmowi dwa bardzo silne bodźce do oczyszczenia i regeneracji.